Zdrowe odżywianie to bardzo ważny temat. DLa przykładu weźmy mięsopożeraczy, którzy zajadają się czerwonym mięsem codziennie i kończą często z zapchanymi tętnicami spodowanymi cholesterolem. Tłuszcze są potrzebne, ale zwierzęce tłuszcze nie wchłaniają się tak dobrze jak roślinne. Oczywiście każdy powinien mieć dopasowaną dietę do jego problemów oraz predyspozycji. Każdy jest inny i musimy się sami obserwować i ciągle siebie uczyć, by odpowiednio i zdrowo się odzywiać. Takie mam zdanie, choć oczywiście można skonsultować się ze specjalistą, bo w końcu po to są. Ja postawiłem na siebie i na swoje zdolności kucharskie oraz obserwacyjne. Gotowanie sprawia mi ogromną radość i mam nadzieję, że również moje posiłki sprawiają radość moim gościom oraz rodzinie.
A z takich kuchennych porad to mam pytanie dot. pakowana żywności próżniowo. Zastanawiam się nad zakupem pompy próżniowej firmy Zwilling. Wydaje mi się, że to będzie świetny sposób by zacząć premealing i jeść świeżo przy zminimalizowanej ilości poświęconego czasu na przygotowanie posiłków, skoro nie zawsze jest czas na ugotowanie świeżych posiłków.
Dajcie mi znać co myślicie o takiej inwestycji :
https://zwilling.pl/info/fresh-and-saveA jak Was interesują rzeczy do kuchni to na stronie Zwilling znajdziecie wszystko od zastawy i noży kuchennych do naczyń kuchennych (garnki, patelnie), czy małego AGD. I firmy głównie zagraniczne - niemieckie Zwilling i Beauty, japońskie Miyabi, belgijskie Demeyere, włoskie Ballarini, francuskie Staub.