Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Dołącz do nas i zarejestruj się już teraz.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Zioła - herbcio.pl - zdrowie od matki natury
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: temperatura pieczenia pizzy  (Przeczytany 534 razy)
Dyumna
Przedszkolak
*

Reputacja 0
Wiadomości: 2


Zobacz profil
« : Luty 04, 2021, 10:58:38 »

Od czego dokładnie zależy ten kluczowy parametr?
Ja wiem, że dania gotowe nie mają nic wspólnego z prawdziwą pizzą... ale generalnie kończy się ich przyrządzanie w 220 stopniach mniej więcej. Tylko że profesjonalne piece mają znacznie szerszy zakres temperatury. Na przykład od 50 do 400 stopni Celsjusza - dane pochodzą ze strony https://restoquality.pl/wyposazenie-pizzeri/piec-do-pizzy i dotyczą wielu losowo dobranych przeze mnie modeli. I teraz jak wygląda proces wypiekania "prawdziwej" pizzy? Przez cały czas w tej samej temperaturze, a może to się zmienia w zależności od etapu przygotowania Co?
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2021, 09:14:55 wysłane przez Dyumna » Zapisane
Forum edukacyjne, pomoc w nauce, zadania, przyjaciele
« : Luty 04, 2021, 10:58:38 »




 Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  


Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Hayat Theme - Sefa