Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Dołącz do nas i zarejestruj się już teraz.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Zioła - herbcio.pl - zdrowie od matki natury
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Eksperymenty w kuchni  (Przeczytany 478 razy)
Malusa
Przedszkolak
*

Reputacja 0
Wiadomości: 4


Zobacz profil
« : Listopad 26, 2021, 15:07:17 »

Jacyś hobbyści kuchenni?
Jesteście zwolennikami soli czy jednak przeciwnikami?
Ostatnio w ogóle wpadłem na temat ze rodzajów soli jest setki.. a zawsze myślałem że jest jedna Oo

Jakie przyprawy sami uwielbiacie? Pooglądałam trochę a YouTube i poczytałam na bloga. Jak sie okazuje rodzaj soli Flor de Sal. Podobno najcenniejsza odmiana soli, niezwykle pożądany i ceniony.
Z tego co wiem od https://www.saltmate.pl/sklep/w-twojej-kuchni/sol/kwiat-soli-morskiej/ to kwiat soli morskiej stanowi szlachetną sól, pozyskiwaną podczas ręcznych zbiorów.

Ktoś z was używał takiej w kuchni?
Zapisane
Forum edukacyjne, pomoc w nauce, zadania, przyjaciele
« : Listopad 26, 2021, 15:07:17 »




 Zapisane
pawe34
Doktor Habilitowany
*******

Reputacja 0
Wiadomości: 455


Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : Listopad 26, 2021, 18:58:41 »

Sól jest pożyteczna, tylko nie można przesadzać, z jej ilością w pożywieniu. Jeśli szukasz pomysłów na dania, to może np. szparagi? https://olejrzepakowy.com/recipe/szparagi-z-majonezem-cytrynowym/
Zapisane
Forum edukacyjne, pomoc w nauce, zadania, przyjaciele
   




 Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  


Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Hayat Theme - Sefa