Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Dołącz do nas i zarejestruj się już teraz.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zaadanie tekstowe . !  (Przeczytany 4955 razy)
TaluŚ
Gość
« : Październik 13, 2008, 15:08:03 »

Zadanie brzmi .   Kot przesypia średnio 25 kreska ułamkowa 48 doby , a pies 7 kreska ułamkowa 16 doby . o ile dłużej śpi kot od psa w ciągu tygodnia ? jak by ktoś umiał to proszę o mocno bardzo . z góry dziękuje . . .
Zapisane
Forum edukacyjne, pomoc w nauce, zadania, przyjaciele
« : Październik 13, 2008, 15:08:03 »




 Zapisane
olinek
Gość
« Odpowiedz #1 : Październik 13, 2008, 17:38:41 »

Kot 25/48 czyli 12.5/24  czyli kocio śpi 12,5 h na dobe czyli 12,5*7= 87,5 godziny w tygoniu

Psiak 7/16 doby czli 10,5/24 czyli śpi sobie 10,5 na dobe czyli 10,5*7=73,5 godziny w tygoniu.

i teraz 87,5-73,5= 14 czyli odpowiedz: Kocio śpi 14 h dłużej niż psiak:)
ps jakbys nie wiedziała skąd się coś wzieło to napisz i ci powiem Uśmiech
Zapisane
Forum edukacyjne, pomoc w nauce, zadania, przyjaciele
   




 Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  


Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Hayat Theme - Sefa