Forum edukacyjne, pomoc w nauce, zadania, przyjaciele

Kategoria ogólna => O wszystkim => Wątek zaczęty przez: superowa Kwiecień 24, 2019, 23:24:26



Tytuł: Piec konwekcyjno parowy
Wiadomość wysłana przez: superowa Kwiecień 24, 2019, 23:24:26
Czy waszym zdaniem piece konwekcyjno parowe (http://restoquality.pl/obrobka-termiczna/piec-konwekcyjny-parowy) są niezbędne w kuchni restauracji? Planuję otworzyć taki biznes i wiele osób które już mają swoje restauracje mówiło mi główni o takim piecu. Czy waszym zdaniem mają rację?


Tytuł: Odp: Piec konwekcyjno parowy
Wiadomość wysłana przez: asia96 Listopad 17, 2021, 19:02:13
My zdecydowaliśmy się na piec na ekogroszek (https://produktprzemyslowy.pl/piec-na-ekogroszek-czy-to-sie-oplaca/). Po obliczeniach i kalkulacjach wyszło nam, że jest to najtańsze i dość proste rozwiązanie. Piec jest z podajnikiem, także nie musimy niczego pilnować, tylko raz na kilka dni zasypujemy podajnik węglem. Możemy regulować sobie temperaturę automatycznie, do tego ciepła woda również jest podgrzewana za pomocą pieca.